Christmas trees

De Standaard published my series of Christmas trees, carelessly dumped in the streets of Antwerp. I made these photographs years ago, but forgot about them. They finally got published now.20170107-DS-022-DN-022-OOGG

LAST CHRISTMAS
Sommige hebben zichtbaar alles gegeven. Andere hadden gerust nog een eind door gekund, geen bruine naald te zien. Maar we vinden het weer welletjes geweest. De dagen lengen, Driekoningen is gepasseerd, de vakantie zo goed als. Lichtjes en slingers mogen de kast weer in. De boom kan naar de brandstapel, zoals er dit weekend her en der in Vlaanderen weer één wordt aangestoken, fijn stof of niet. Of hij belandt op de stoep, wachtend op de mannen van de groendienst. Een enkeling mag met geheven hoofd vertrekken. Maar de meesten gaan tegen de vlakte, virtueel gekapt. Van hero bij kamertemperatuur tot zero in de vrieskou. Hoe ging dat nummer van George Michael ook alweer?
(Text by Jan Desloover)

About admin

Nick Hannes (°1974) is a photographer based in Antwerp, Belgium. After graduating from the Royal Academy of Fine Arts KASK in Ghent, he worked for various media in Belgium and The Netherlands. Meanwhile he reported on social and political issues in the Balkans and the Middle East. In 2009 his first book ‘Red Journey’, a documentary about transition in the 15 former Soviet republics, was published by Lannoo. 'Mediterranean. The Continuity of Man', a documentary portrait of the Mediterranean region, follows in 2014. His latest book is 'Garden of Delight', a series that won the Magnum Photography Award 2017 and the Zeiss Photography Award 2018. Since 2008 Nick teaches documentary photography at the Royal Academy of Fine Arts (KASK/School of Arts) in Ghent. He is represented by Panos Pictures (London).
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply