Oh! The joy

De Standaard Weekblad published some of my photographs about Mediterranean beaches and nightlife.

DS weekblad LUSTFORLIFE-1DS weekblad LUSTFORLIFE-2

Text from the article (in Dutch):

Sea, sex and sun
Le soleil au zénith
Vingt ans, dix-huit
Dix-sept à la limite

De erotiserende kracht van zon en zee werd treffend bezongen door Serge Gainsbourg. Op het strand geldt een andere moraal. Daar wordt openlijk gepronkt met borsten en billen. Een spel van kijken en bekeken worden. Na zonsondergang verplaatst de verleidingsdans zich naar de obscuriteit van de moderne lusthoven, de discotheken, waar muziek en alcohol de hormonen verder op hol doen slaan. Van Ibiza tot in het Turkse Marmaris. Sinds 2010 reist Nick Hannes naar mediterraanse kusten om er de tijdgeest te betrappen. ‘De Middellandse Zee heeft veel gezichten’, zegt de fotograaf. ‘Er is de zee van de vissers, de zee van vluchtelingen in gammele bootjes en de zee als transportzone van olie en containers. Er zijn nationale parken, er is milieuvervuiling. De kust kent extreme rijkdom, maar ook armoede en conflicten. Er is terrorisme en toerisme. The Continuity of Man is een caleidoscopisch portret van de bakermat van onze beschaving.’ De westerse toerist associeert het mediterrane leven met eten, wijn, hitte en zwoele avonden, het goede leven. Voor dit themanummer selecteerde Hannes een reeks foto’s die baden in vakantiesfeer en joie de vivre.

About admin

Nick Hannes (°1974) is a photographer based in Antwerp, Belgium. After graduating from the Royal Academy of Fine Arts KASK in Ghent, he worked for various media in Belgium and The Netherlands. Meanwhile he reported on social and political issues in the Balkans and the Middle East. In 2009 his first book ‘Red Journey’, a documentary about transition in the 15 former Soviet republics, was published by Lannoo. 'Mediterranean. The Continuity of Man', a documentary portrait of the Mediterranean region, follows in 2014. His latest book is 'Garden of Delight', a series that won the Magnum Photography Award 2017 and the Zeiss Photography Award 2018. Since 2008 Nick teaches documentary photography at the Royal Academy of Fine Arts (KASK/School of Arts) in Ghent. He is represented by Panos Pictures (London).
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply