DWB

My photograph of the abandoned airport terminal of Nicosia, Cyprus, is on the cover of literary magazine DWB (Dietsche Warande & Belfort). The december issue showcases a ‘State of the art of young photography in Belgium’, curated by Inge Henneman.DWB_FOTO_5-6-10.indd

Twee citaten uit Inge Hennemans essay “Finisterre: kijken vanuit het verste punt. State of the art van de jonge fotografie in België”:

“Nick Hannes noemt zijn foto’s van een ontmijnde site nabij Sarajevo, of van de Green Line op Cyprus die Grieken en Turken scheidt ‘getroebleerde landschappen’. Het beeld van de luchthaven van Nicosia is hallucinant. De legende vertelt dat op deze plek in 1974, het moment van de belegering van Turkse troepen in het noordelijk deel van Cyprus, de tijd is blijven stilstaan. De luchthaven stopte alle activiteiten en werd tot op vandaag United Nations Protected Area (UNPA). Deze hedendaagse ruïne wordt bewaard als een soort diorama van een politieke aardschok, een constructie van een tijdperk dat teloor is gegaan.”

“Snelheid is geen troef meer nu fotografie als massamedium voorbij is gesneld door real time streaming en andere elektronische en digitale media. Fotografie is een traag en contemplatief medium geworden”.

To DWB

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.