Red Journey at BredaPhoto (NL)

Red Journey is being shown in The Netherlands again, during the international photofestival Breda Photo.

“Onnatuurlijkheid. Te veel om te bevatten. Je zou hetzelfde kunnen zeggen van de industriële foto’s van Rena Effendi. Ze zijn van een grondeloze tristesse. Maar nergens wordt de hopeloosheid daarvan wordt zo mooi weergegeven als bij Nick Hannes – al is dat uiteraard mijn persoonlijke mening. Hij maakte een reeks foto’s in de Kaukasus, in de voormalige satellietstaten van de Sovjet-Unie, landen waar niets nog natuurlijk lijkt te zijn. De tristesse van pijpleidingen, petroleumvelden, booreilanden aan het strand; het lijkt allemaal geconstrueerd, gouden standbeelden van de leiders, alomaanwezige industrie. Bij elk strand duikt wel weer een pijplijn op, of een stel neppalmbomen… De vervreemding is ook mooi: biljartende Tadzjieken met de lokale hoofddeksels op, Oezbeekse albinomeisjes met onwezenlijk oranje haar. Bij Nick Hannes gebeurt wat in feite op de hele expo gebeurt. Het is een pretpark waar alles op tilt slaat: een olijk marcherende bejaarde die nog altijd in een communistische staat lijkt te leven, een blonde stoot uit Vladivostok, met een strak T-shirt waardoor op haar grote borsten in even grote letters staat te lezen: Jesus died for you. Het is bijna Amerikaans in zijn ‘Sovjettisme’. De cirkel sluit zich. Plastic. Over the top. Het is hier dat de verroeste restanten van het communisme naadloos overgaan in de excessen van het vrije kapitalisme: beiden zijn ontaard in onnatuurlijkheid.”

(by Ramsey Nasr, fragment of the opening speech of the festival on September 16 at Mezz)

Ecker
101025_Galerie_Ecker_2blog
101025_Galerie_Eckerblog
From September 16 to October 24 my work can be seen at Galerie Ecker in Breda.
Thanks Maarten, for having me in your gallery!

BredaPhoto
Galerie
Ecker

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.