Portraits at Gallery Ecker – Breda

From August 1st to September 12th 2010 Galerie Ecker in Breda shows a group exhibition of portraits, combining different art disciplines. One photograph of mine, a portrait of a ritual butcher, made in Kars, Turkey in 2006, has been selected for the show.
The exhibition is open on saturday and sunday from 12AM to 6PM, and on appointment. Galerie Ecker is situated at Markendaalseweg 18, 4811 KC Breda, The Netherlands.
UitnodigingPortretten-1_Page_1UitnodigingPortretten-1_Page_2

From the Ecker newsletter:

‘Waar ben je mee bezig man, er zijn er al tien miljoen van gemaakt’ . Dit riep David van de Kop, docent beeldhouwen aan de Koninklijke Academie te ’s-Hertogenbosch, we schrijven 1978. Hij kwam even langs het atelier waar we een les portret achter de rug hadden. Ik keek hem wat dwaas verbaasd aan en dacht, 10 miljoen ?

Het is algemeen bekend, in de loop der eeuwen en nu ook, zijn kunstenaars gefascineerd door ‘het portret’ . Niets is zo persoonlijk als het portret, zowel voor de geportretteerde als voor de kunstenaar. Het is iedere keer een spannende uitdaging om de expressie in het portret ‘gezicht’ te geven: het nemen van de juiste beslissingen en het maken van keuzes om zo de kwintessens van innerlijke gevoelens te verbeelden. Het is de manier van kijken, van zowel de kunstenaar als geportretteerde.

Galerie Ecker heeft kunstenaars uitgenodigd tijdens de zomer hun portretten in de galerie te exposeren.
De techniek is van geen belang, de samenstelling in verscheidenheid des te meer, door tekening, grafiek, olieverf, foto en sculptuur zullen deze beelden elkaar beïnvloeden, elkaar aan kijken en een fascinerend schouwspel vormen voor bezoekers. Wij als toeschouwer kunnen en zullen ons verbazen, verrassen en laten meeslepen door expressieve en ook introverte, opdringerige, stilte.
Het is het blootleggen van de ziel als reflectie van ons bestaan in deze tijd.

Deelnemende kunstenaars: Johan Kuipers, Cécile Verwaaijen, Jaap Mulder, Y. Né, Martin Peulen, de Kunstneefjes: Richard Korteland en Ewoud de Kroon, Lucas Silawanebessy, Jacomijn den Engelsen, Bertine Vorstenbosch, Reinout v.d. Bergh, Nick Hannes.

About admin

Nick Hannes (°1974) is a photographer based in Antwerp, Belgium. After graduating from the Royal Academy of Fine Arts KASK in Ghent, he worked for various media in Belgium and The Netherlands. Meanwhile he reported on social and political issues in the Balkans and the Middle East. In 2009 his first book ‘Red Journey’, a documentary about transition in the 15 former Soviet republics, was published by Lannoo. 'Mediterranean. The Continuity of Man', a documentary portrait of the Mediterranean region, follows in 2014. His latest book is 'Garden of Delight', a series that won the Magnum Photography Award 2017 and the Zeiss Photography Award 2018. Since 2008 Nick teaches documentary photography at the Royal Academy of Fine Arts (KASK/School of Arts) in Ghent. He is represented by Panos Pictures (London).
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.